Fără analfabeți la volan! Se schimbă legea de la 1 iulie: nu ai minim 10 clase, nu vei mai putea obține permisul de conducere

Permisul de conducere nu se va mai putea obţine așa ușor ca până acum. Cei care nu au absolvit 10 clase nu vor putea susține examenul, controale medicale mai dese pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic.

ADS Publicitate

O altă modificare importantă este ca proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video, anunţă autorităţile.

ADS Publcitate

Ministerul Transporturilor vizează dotarea vehiculelor cu nişte sisteme speciale, asemenea exemenelor pentru obţinerea atestatelor profesionale care deja sunt montirozate video. Noua strategie prevede schimbări şi pentru maşini. Urmează ca autoturismele să fie dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă şoferul a băut alcool.

ADS Publicitate

Ar putea fi o condiţie de dotare în vederea omologării pentru admiterea în circulaţie, care să poată fi introdusă de la nivel european dar şi naţional, în viitor. Schimbările propuse de Guvern pentru obținerea permisului de conducere au stârnit controverse, mai ales partea legată de faptul că ar putea deveni șoferi doar cei care au terminat măcar clasa a zecea.

a declarat Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BRIGITTE A COPIAT-O PE PRODANCA! A VENIT ÎNTR-O ROCHIE TRANSPARENTĂ, CU TOTUL LA VEDERE, LA PETRECEREA DE AZI-NOAPTE

Noi vesti despre fiul lui Kamara. Leon a facut primul tratament cu celule stem iar acum are nevoie de ajutor